Home

Nieuws 187 x bekeken

Arbeidsconflict bij Tönnies in Deense Brørup verscherpt

Brørup – Het arbeidsconflict tussen Tönnies en het slachterijpersoneel van de vestiging in het Deense Brørup verscherpt.

De bedrijfsleiding dreigt de sinds vorige week woensdag stakende medewerkers met ontslag op staande voet, als zij niet bereid zijn het werk te hervatten. Tönnies kan deze dreiging doen omdat de rechter afgelopen dinsdag uitsprak dat de staking in strijd is met de cao en het personeel daarom de plicht oplegde om weer aan de slag te gaan.

Het overleg hierover tussen de bedrijfsleiding en het personeel heeft gisteren echter volgens voedingsbond NNF de zaak geen goed gedaan. Veruit de meeste slachterijmedewerkers stemden voor voortzetting van de staking. ”Als de bedrijfsleiding niet met ontslag zou hebben gedreigd zou de stemming over de staking mogelijk anders zijn uitgevallen,” aldus de bond.

Bedrijfsleider Gert Kjeldsen verdedigt zich echter door erop te wijzen dat het bedrijf zo langzamerhand in ernstige problemen dreigt te komen. ”Onze afnemers krijgen hun bestellingen niet en de leveranciers blijven zitten met een groot aantal varkens.” Oorzaak van het conflict is een reorganisatie van de indeling van de werkweek in verband met een door Tönnies beoogde ruime verdubbeling van de hakencapaciteit.

Of registreer je om te kunnen reageren.