Home

Nieuws 567 x bekeken 3 reacties

Annechien Ten Have bedreigd door dierenactivisten

Beerta – Voorzitter Annechien Ten Have van de LTO-vakgroep varkenshouderij is bedreigd door sympathisanten van Ongehoord, een groep dierenactivisten.

Zowel telefonisch als digitaal is Ten Have bedreigt. De politie Groningen onderzoekt de bedreigingen en de drievoudige inbraak van de actiegroep.

Ongehoord zelf zegt zich niet te richten op individuele boeren en de bedreigingen te betreuren. Te Have zegt ”zeer geschokt” te zijn maar niet verder in te willen gaan op de geuite bedreigingen, omdat deze mogelijk alleen maar meer woede oproepen bij bepaalde activisten.

Ongehoord brak bij 26 boerderijen in en filmde kreupele en dode dieren. Volgens wetenschappers kunnen de filmpjes, die de landelijke media haalden, niet dienen als bewijs voor structurele misstanden in de varkenshouderij.

Op de website van Ongehoord noemt schrijfster Yvonne Kroonenberg de filmpjes ”de ongefatsoeneerde werkelijkheid.” Hoogleraar financiële planning aan de Universiteit van Tilburg Henriëtte Prast wordt ook op de site opgevoerd. Hoewel ze het verschil tussen mensen en varkens erkent, vergelijkt ze de omgang met en manier van denken over varkens met hoe in het verleden is omgegaan met en gedacht over slaven, vrouwen en joden.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Ik kan niet anders dan mevr. Prast haar uitlatingen als ongepast voor een hoogleraar bestempelen. Zij haalt met dit soort uitspraken wel de pers, maar bewijst het ambt van hoogleraar geen dienst. Haar gedachten over vroeger zijn wel heel erg negatief en ook hierme bewijst ze de emancipatie geen dienst.

  • no-profile-image

    hoogleraar Henriette Prast kan het verschil zien tussen een mens en een varken. Ik vind dat we daar trots op moeten zijn op dergelijke hooogleraren dat ze dus nog het verschil kunnen zien, die hoogleraren.

  • no-profile-image

    Dus mevrouw (onge)prast vergelijkt joden, slaven en vrouwen met dieren? Deze reactie van deze extreme feminist is naar mijn mening erg ongepast.Was er in een het verleden dan massaal sprake van kannibalen?. Iedereen met ook maar enig fatsoen in zijn of haar karakter reageert niet eens op deze website om dit goed te praten.

Of registreer je om te kunnen reageren.