Home

Nieuws

Amsterdam investeert in groen rond de stad

Amsterdam - Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam wil de bijdrage aan de natuur- en recreatiegebieden rondom de stad versterken.

Naast de parken in de hoofdstad zijn ook de groengebieden rondom de stad belangrijk. Wethouder Freek Ossel (Openbare Ruimte en Groen) wil een inventarisatie van alle groengebieden die van vitaal belang zijn voor de stad. Dat heeft zijn woordvoerster bekendgemaakt.

Het gaat om onder meer het Amsterdamse Bos, Het Twiske, Spaarnwoude en Waterland. Dit groen draagt volgens het college ook in belangrijke mate bij aan de internationale concurrentiepositie van de metropoolregio Amsterdam. Daarom is het belangrijk dit landschap te beschermen.

Ossel wil wel het aantal bestuursorganen verminderen. Vooral omdat de kosten van beheer blijven stijgen, terwijl de bijdrage van het Rijk wegvalt en ook gemeenten en provincie moeten bezuinigen. Amsterdam levert jaarlijks 2,6 miljoen euro aan de omliggende natuurgebieden.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.