Home

Nieuws

Amorphophallus in bloei

Leiden - De Reuzenaronskelk Amorphophallus gaat weer bloeien in de Hortus Botanicus in Leiden.

Eerdaags zal de bloeiwijze zich openen. De bloei is bijzonder want in het wild bloeit de zeldzame plant lang niet elk jaar en in cultuur nog veel minder, namelijk eens in de 10 tot 13 jaar. Dat de Hortus botanicus in Leiden toch vaker een bloeiend exemplaar kan tonen komt doordat de tuin er verschillende bezit.

Het exemplaar dat nu gaat bloeien is overigens een kleintje onder de reuzen. Volgend jaar hoopt men op een heel grote bloem een heel grote ‘bloem’ van een andere knol. Vanaf vandaag is de bloei te volgen via de webcam op de homepage of men kan de bloei natuurlijk komen bewonderen in de Wintertuin van de Hortus.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.