Home

Nieuws

Alle bedrijfstoeslagen voor 30 juni uitbetaald

Den Haag – Voor 30 juni zijn alle bedrijfstoeslagen voor het jaar 2010 uitbetaald. Dat zei staatssecretaris Bleker gistermiddag in de Tweede Kamer.

Op 15 juni waren 57.723 aanvragen afgehandeld door Dienst Regelingen, dat is bijna 97 procent van het totaal aantal aanvragen. Voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer (SNL) waren op 20 juni 4.527 aanvragen afgehandeld, 69 procent van het totaal aantal aanvragen. Ook voor de SNL is 30 juni de streefdatum waarop alle bedragen uitbetaald moeten zijn.

Het tempo bij de uitbetaling leverde Dienst Regelingen (DR) veel kritiek op van boeren en uit de Tweede Kamer. Het is een van de onderwerpen die de onlangs benoemde adviseurs Piet Blauw en Marco Korff gaan bekijken voor hun advies over verbetering van de dienstverlening door DR. Daarbij wordt ook gekeken naar de mogelijkheden om de systematiek van de Belastingdienst met voorlopige betalingen door te voeren antwoordde Bleker op vragen van PvdA-kamerlid Lutz Jacobi. Na de zomer verschijnt het plan van aanpak van oud-Kamerlid Blauw en accountant Korff.

Of registreer je om te kunnen reageren.