Home

Nieuws

Alders krijgt megadossier van actiegroepen uit de provincie

Den Haag - Actiegroepen uit Overijssel, Noord-Brabant, Limburg en Gelderland vinden dat de brede maatschappelijke discussie over megastallen overbodig is.

De groepen, verenigd in de stichting Leefbaar Buitengebied, zeggen dat het verzet tegen megastallen niet valt in te tomen met een dialoog. Volgens Sonja Borsboom van de stichting had het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie zich veel moeite kunnen besparen door zich te verdiepen wat er in de provincies leeft. "We willen Bleker en de Tweede Kamer duidelijk maken dat er al genoeg dialoog is geweest. Het is duidelijk: wij kiezen wél voor boeren, maar tégen megastallen in onze provincie", aldus Borsboom.

De actiegroepen hebben Hans Alders een megadossier aangeboden, waarin is opgeschreven hoe diverse groepen zich in de afgelopen jaren hebben ingezet tegen de komst van megastallen in hun provincie. Via politieke invloed en met behulp van juridische procedures willen zij de schaalvergroting in de veehouderij een halt toe roepen.

Of registreer je om te kunnen reageren.