Home

Nieuws

Agriterra krijgt 50 miljoen euro subsidie voor hulpprogramma

Arnhem – Het programma Boeren tegen Armoede van Agriterra krijgt voor de komende vier jaar 50 miljoen euro subsidie van het ministerie van buitenlandse zaken. Dat heeft de agrarische ontwikkelingsorganisatie bekendgemaakt. Ook de voorgaande vier jaar kreeg Agriterra 50 miljoen euro subsidie.

Het programma Boeren tegen Armoede (internationaal bekend als Farmers Fighting Poverty) helpt agrarische coöperaties en belangenorganisaties in ontwikkelingslanden. Naast Agriterra maken ook andere agrarische organisaties in de wereld deel uit van het programma. Ze zetten zoveel mogelijk deskundigen, veelal boeren, in, in plaats van pure hulpverleners.

De organisatiegraad is in arme landen vaak beperkt, aldus Agriterra. Boeren tegen Armoede werkt in onder meer Senegal, Haïti, de Palestijnse gebieden en India. Ze kunnen door organisatie hun belangen bij overheid en afnemers beter verdedigen, terwijl lasten als inkoop van productiemiddelen en het aanleggen van infrastructuur kunnen worden gedeeld.

Een woordvoerder van de organisatie zegt blij te zijn dat de organisatie de 50 miljoen euro toegekend heeft gekregen. ”Momenteel staan budgetten binnen de overheid, en zeker ook die voor ontwikkelingshulp, onder druk. De toekenning is erkenning dat de aanpak van boeren die boeren helpen, werkt.”

Agriterra gaat uit van het principe dat economische ontwikkeling begint bij een sterke land- en tuinbouw.

Voor Agriterra is de subsidie vanuit het ministerie van buitenlandse zaken verreweg de belangrijkste inkomstenbron.

Of registreer je om te kunnen reageren.