Home

Nieuws 173 x bekeken

70 procent Duitse vraag komkommers weggevallen

Bonn – Vorige week kocht als gevolg van de Ehec-affaire 7 procent van de huishoudens in Duitsland komkommers tegen nog 24 procent veertien dagen daarvoor. Dat betekent dat 70 procent van de potentiële kopers is weggevallen.

Deze kwantificering van de afzet heeft landbouwmarktbureau AMI opgesteld. Voor sla geldt volgens het bureau dat in week 22 rond de 60 procent van de potentiële kopers het product links heeft laten liggen. Het overeenkomstige cijfers voor trostomaten is 50 procent.

De Ehec-vrees treft niet alleen de groente waarvoor expliciet is gewaarschuwd, komkommers, sla en tomaten, maar ook bijvoorbeeld paprika en aardbeien. In de detailhandel leidde een en ander tot en met vorige weekniet tot een grotere vraag naar kookgroentes, stelt AMI-analist Hans-Christoph Behr vast.

Of registreer je om te kunnen reageren.