Home

Nieuws

450 partijen groente gemeld voor interventieregeling

Zoetermeer – De afdeling medebewind van het Productschap Tuinbouw (PT) heeft 450 aanvragen ontvangen van telersverenigingen om partijen op te nemen in de interventieregeling.

Dat blijkt uit een tussenstand die het productschap tot dinsdag heeft opgemaakt. De interventieregeling is onderdeel van het eerste pakket maatregelen dat staatssecretaris Henk Bleker afkondigde voor de sector. Daarmee werd interventie opnieuw ingevoerd in de Nederlandse tuinbouw.

Het PT kon geen verdere uitsplitsing maken van de interventie-aanvragen tot dusver. Het ligt voor de hand dat bedrijven meerdere partijen hebben aangeboden, omdat het oogsten gewoon doorgaat. Het is ook niet duidelijk hoe vaak gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid van groen oogsten. Dat is een vergoeding voor het vernietigen van het gewas.

Het PT had vorige week veertig controleurs op pad gestuurd uit de eigen buitendienst, maar ook controleurs van de Kwaliteitscontrolebureau (KCB). Zij controleren de omvang van de interventiepartij. Het is niet bekend hoever de interventieregeling is ingetekend. Telersverenigingen hebben de voorwaarden zelf ingevuld en moeten zelf de helft bijdragen voor de interventiebetaling.

Of registreer je om te kunnen reageren.