Home

Nieuws

Zweden schroeft huisvestingseisen pelsdieren verder op

Jönköping – Zweden verrijkt de huisvesting in de pelsdierhouderij verder met onder meer de invoering van etagekooien met klimmogelijkheden.

Dat blijkt uit de voorstellen die de rijkslandbouwdienst heeft gepresenteerd. De welzijnsverbeteringen zijn een uitvloeisel van een studie van de situatie na de invoering van verscherpte huisvestingsregels die aan de bedrijfstak in 2003 werden opgelegd. Voor die tijd was een algeheel verbod op de pelsdierhouderij een politieke optie.

De studie van praktijk heeft volgens de dienst nieuwe inzichten opgeleverd. Zo vervalt de verplichting dat de nertshuisvesting ook zwemmogelijkheden moet bieden. Daar staat tegenover dat de voerroutines worden aangescherpt en dat elk bedrijf een vaste veterinair dient te hebben. Zweden telt rond de 75 pelsdierhouders. Het overgrote deel (70) houdt nertsen.

Of registreer je om te kunnen reageren.