Home

Nieuws

ZLTO hoopt nog op overgangsregeling TWV

’s-Hertogenbosch – ZLTO heeft de hoop op een overgangsregeling met betrekking tot tewerkstellingsvergunningen (TWV) nog niet opgegeven.

De belangenorganisatie staat op het punt om met zes tuinders de stap te maken naar de bestuursrechter in Breda om bezwaar te maken tegen de afwijzing van het UWV bij aangevraagde tewerkstellingsvergunningen voor Bulgaarse en Roemeense arbeidskrachten.

Daarbij zijn vooral aardbeientelers en bomenkwekers betrokken. ”Het zijn nu zes tuinders, maar het zou kunnen dat het er meer worden of dat op individuele grond geprocedeerd gaat worden”, aldus Maarten Leseman van ZLTO. Hij hoopt evenwel dat het niet zover hoeft te komen. ”Niemand is er bij gebaat dat we eindeloos procederen. We hebben liever dat er een overgangsregeling komt tot 2012.”

Volgens Leseman wordt bij de bestuursrechter aangedrongen op een spoedbehandeling van de zaak, maar hij houdt er rekening meer dat de uitspraak lang op zich kan laten wachten.

Of registreer je om te kunnen reageren.