Home

Nieuws

ZLTO betreurt timing oproep over uitbuiting van politie

Den Bosch – ZLTO neemt afstand van de uiting van de politie Brabant-Noord over uitbuiting van werknemers.

De politie Brabant-Noord deed vrijdag een oproep om alert te zijn op situaties waarbij arbeiders economisch worden uitgebuit. De politie doelt vooral op werknemers in de horeca en in de land- en tuinbouw. ZLTO benadrukt dat deze oproep van de politie niets te maken heeft met de lopende kwestie rondom tewerkstellingsvergunningen voor Roemenen en Bulgaren in met name de boomteelt en de aarbeienteelt.

ZLTO benadrukt dat goed werkgeverschap bij de organisatie hoog in het vaandel staat.
De politie in Noord-Brabant vraagt burgers alert te zijn op uitbuiting. ”Vaak gaat het om mensen uit Oost-Europa. Soms wordt bijvoorbeeld hun paspoort ingenomen, mogen ze het terrein niet af en krijgen ze het salaris pas aan het eind van het seizoen uitbetaald”, geeft de politie als voorbeelden. Burgers die uitbuiting vermoeden kunnen dit melden bij de lokale politie.

Of registreer je om te kunnen reageren.