Home

Nieuws

Wilmar ziet omzet stijgen en winst dalen door Chinese politiek

Singapore - De Chinese politiek drukt de resultaten van agrarisch grondstoffenhuis Wilmar. Het bedrijf kreeg van de Chinese overheid opgedragen prijzen voor palmolie en granen niet te verhogen.

Wilmar zag de winst het afgelopen kwartaal 3,7 procent dalen ten opzichte van een jaar eerder, tot 386,7 miljoen dollar (270,3 miljoen euro).

De omzet steeg 41 procent tot 9,54 miljard dollar (6,7 miljard euro). Wilmar is in Azië een belangrijke concurrent van Noble uit Hongkong maar ook van grote Westerse handelshuizen als ADM, Cargill, Bunge en Louis Dreyfus. Het bedrijf geldt als de grootste handelsonderneming in palmolie wereldwijd.

Wilmar wil echter de vleugels verder uitslaan en met de handel in graan, suiker en soja profiteren van de groeiende honger, letterlijk, van China. De honger is echter deels gestild door alweer vijf renteverhogingen in China, die hebben geleid tot een langzamer groeiende economie.

Of registreer je om te kunnen reageren.