Home

Nieuws 230 x bekeken

Weer code rood op de Veluwe

Arnhem - Op de Veluwe in Gelderland geldt weer code rood wegens zeer groot gevaar voor natuurbranden. Dat meldden de hulpdiensten dinsdagmiddag. Ook in een deel van Noord-Brabant is code rood van kracht. Elders in midden- en oost-Nederland geldt code oranje.

Vorige week was het in veel natuurgebieden code rood. Regenbuien verminderden voor het weekeinde het risico op natuurbranden, waardoor werd afgeschaald naar code oranje. De brandweer houdt de natuurgebieden goed in de gaten en houdt extra mensen en materieel achter de hand.

In de provincie Utrecht is vanaf woensdag of donderdag weer code rood van kracht, liet de veiligheidsregio Utrecht dinsdag weten. De belangrijkste reden daarvoor is dat het tot maandag niet gaat regenen, aldus een woordvoerster.

Of registreer je om te kunnen reageren.