Home

Nieuws

Waterschap Vallei en Eem stelt wateronttrekkingsverbod in

Leusden – Waterschap Vallei en Eem stelt een wateronttrekkingsverbod in voor het oostelijk deel van haar werkgebied.De vergunningen van ongeveer 25 boeren is voor vier weken ingetrokken. De boeren zijn per brief op de hoogte gesteld. Het betreft onder andere de stroomgebieden van de Barneveldse Beek, de Lunterse Beek en de Brede Beek.

Ook in het Binnenveld tussen Wageningen en Veenendaal is het onttrekken van water uit beken verboden. Sinds twee weken heeft het waterschap een hoger waterpeil ingesteld dan gewoon voor deze tijd van het jaar. Op dit moment stromen volgens het Waterschap de beken echter niet of bijna niet meer.

Wanneer nog meer water uit de beken wordt gehaald voor de beregening van akkers en weilanden, komen de beken droog te staan, aldus het waterschap. Droogstand is slecht voor de grondwaterstand en is slecht voor planten en dieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.