Home

Nieuws 264 x bekeken

Water zeer noodzakelijk voor vasteplantenteelt

Lisse – De droogte trekt zoetjesaan de sporen over de bollenvelden, maar nog niet overal wordt beregend. Op de klei in Noord Holland is dat echter al enige tijd wel het geval, doch in de duin- en bollenstreek kijken veel kwekers nog de kat uit de boom.

De situatie op het zand (Geestgronden) is dan ook wel anders. Beregend wordt er echter wel door de kwekers van vaste planten die nu volop aan het planten zijn. Zoals de firma Wijnhout – Koomen uit Hillegom, die op dit moment Astilbe plant op het perceel aan de Loosterweg in Lisse.

Willem Hageman van dat bedrijf zegt dat er dit keer eerst wordt beregend om het perceel voor het planten meer geschikt te maken. Vooral omdat de omstandigheden (een aanhoudende droge oostenwind) nogal extreem zijn. “Of we gaan beregenen als de planten groeien, hangt af van de hoeveelheid vocht die ze verdampen. Het beregenen dient dan om dat vochtverlies te compenseren omdat de planten anders door de hitte bezwijken.”

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.