Home

Nieuws 201 x bekeken

Vroegste gele Iris is goed van kwaliteit

Lisse - De gele Iris 'Shooting Star' is de vroegste gele iris die in bloei komt.

Het product wordt in de keuringszaal bij de CNB in Lisse getoond door Maveridge International. Volgens Peter de Geus wordt er al een aardige hoek van geteeld, zodat er in dit product kan worden gehandeld. "En dan zowel voor de droogverkoop als de snij, want in beide segmenten scoort deze Iris goed," aldus De Geus. Namens de vereniging Omniris zette hij ook de blauwe Iris 'Discovery' in de keuringszaal. Van deze Iris wordt op dit moment ongeveer 16 hectare geteeld. Het is een mannetjesputter die een lang vaasleven heeft.

Lelies zijn deze week ook te bezichtigen, waaronder de prachtige gele Lilium 'Corcovado' van Vletter en De Haan. Forse bloemen en iets donkerder geel in het hart. World Breeding zette onder andere de witte Lilium 'White Proud' in de zaal. Enorme bloemen en spierwit. Daarnaast onder meer ook de rode L. 'Amarissi' en de gele L. 'Normi'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.