Home

Nieuws

Vroege gladiool op bloemenkeuring

Lisse – Met de inbreng van de paarse Gladiolus communis subsp. byzantinus heeft T.J.M. Leenen deze week in de keuringszaal bij de CNB in Lisse een voorproefje van de zomer ingebracht.Het kleinbloemige product met een heel fijne aar komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa en de knol is winterhard.

In de keuringszaal treft de bezoeker deze week ook een aantal cultivars Muscari. Paul van Bentem toont de kleine Muscari ‘Saffier’, de pluizig bloeiende M. ‘Fantasy Creation’ en de nieuwe, zeer donkerblauwe M. no. 118 waarvan de bloemen glimmen.

Flower Power showt de zeer donkerblauwe Muscari ‘Marleen’ en de nieuwe, fijnbloemige M. no. 1999 en Kwekerij De Schüllhorn de witte Muscari ‘Venus’ en de blauwe M. ‘Maxabel’ waarvan de kop witte bloempjes heeft.

Lelies zijn er deze week ook, zoals de oranje rijkbloeiende Lilium ‘Millburn’ van Vletter en den Haan, de witte L.‘Bach’ van D. Evers, de zeer donkerrode L.‘Dimension’ van Kwekerij de Plas die nog meer cultivars showt en de forse paarse bloemen van Lilium ‘Palazzo’ van Mak Breeding.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.