Home

Nieuws 268 x bekeken

Volop narcissen in de keuringszaal

Lisse – In de keuringszaal bij CNB in Lisse zijn deze week weer narcissencultivars te bewonderen die zijn ingezonden voor de derde en laatste speciale narcissenkeuring.Het was voor de inzenders wel zoeken, want de ontwikkeling van de producten op het veld gaat erg hard door de weersomstandigheden.

Cees Breed slaagde er desalniettemin in om een flink aantal cultivars bij elkaar te brengen, waaronder de heel aparte Narcissus ‘Canary’. Vanuit de trompet verkleurt deze van wit naar donkerder geel op het bloemblad.

Breed showt verder de kleine witte N. triandus ‘Petrel’ waarvan ongeveer een halve hectare wordt geteeld, de dubbele N. ‘Mandy’ en de heel kleine N. ‘Pixies Sister’. Een narcis voor de liefhebber waarvan niet zoveel wordt geteeld.

T.J.M. Leenen showt de witte N. ‘Arctic Gem’, de eveneens witte N. ‘Silver Wood’ en een nieuwe, heel kleine zaailing van Narcissus poëticus. Een wit bloemblad en een oranjegele kroon.

Kwekerij De Schüllhorn komt deze week met alleen maar heel kleine cultivars, waaronder de gele Narcissus ‘Little Flick’ en de nieuwe, lichtgele N. triandus N. nummer 01-010-08. Dezelfde inzender toont tevens de blauwe en nieuwe Dichelostemma en de zalmkleurige Ixia paniculata Eos,

Clemens Schilder toont de grote en stevige Allium ‘Early Emperor’ en Smakman de forse fritillaria acmopetala.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.