Home

Nieuws 165 x bekeken

Vlaming minder ver met dierwelzijn vanwege nuchterheid

Den Haag - De Nederlandse veehouderij is verder dan de Belgische veehouderij als het gaat om dierenwelzijn.

Dat zegt een Vlaamse dierenarts tijdens een debat over de toekomst van de veehouderij. De reden: "Vlamingen zijn misschien wat nuchterder dan Nederlanders", zegt de dierenarts die in Nederland aan de faculteit diergeneeskunde werkt. Ze ervaart dat Nederland graag de beste wil zijn op alle fronten en dus ook op dierenwelzijn.

In het Lagerhuisdebat, georganiseerd door Schuttelaar en Partners werd gedebatteerd over de veehouderij in Nederland. Na heel wat 'boe’s' en 'hear, hears!' ten teken van afkeer of steun, werd Annechien ten Have uitgeroepen tot winnaar van het debat. De voorzitter van de vakgroep varkenshouderij werd geprezen voor haar inhoudelijke argumenten en overtuigingskracht in het levende en soms hilarische debat.

Of registreer je om te kunnen reageren.