Home

Nieuws

Vion wil opnieuw Britse fabriek sluiten

Thorne – Vion UK gaat opnieuw ingrijpen bij een van haar Britse fabrieken die daardoor zo goed als zeker gesloten zal moeten worden. Dat betekent dat 225 mensen hun baan zullen verliezen.

Vion UK stelt dat er te veel in de fabriek geïnvesteerd moet worden om het bedrijf levensvatbaar te houden. Bovendien blijft de markt buitengewoon moeilijk, met stijgende voer- en brandstofkosten en intensieve concurrentie, aldus Vion UK.

In tegenstelling tot een reeks eerdere saneringen bij de Britse vestiging van Vion, waar het steeds draaide om varkensvleesbedrijven, gaat het dit keer om een pluimveeverwerker. Dat bedrijf is gevestigd in Thorne op enige afstand van Leeds, een gebied waar relatief weinig pluimveeproducenten te vinden zijn. Vion meldt dan ook dat Thorne te kampen heeft met een tekort aan contract-producenten zodat de fabriek niet op volle capaciteit kan draaien. ‘’Grote hoeveelheden dieren worden elke week aangevoerd van boerderijen die zo ver weg kunnen zijn als Zuid-Schotland.’’ De activiteiten worden overgeheveld naar vestigingen in Wales en Schotland, beide op grote afstand van Thorne.

Een woordvoerder van Vion UK stelt dat dit niet gezien moet worden als het begin van een meer ingrijpende sanering van de Britse pluimveevleesbedrijven, zoals eerder wel in de varkensvleesdivisie is gebeurd.

De aankondiging komt precies een maand na het bericht dat een worstjesfabriek in Sheffield gesloten wordt. Daarbij staan 205 banen op het spel.

Of registreer je om te kunnen reageren.