Home

Nieuws 512 x bekeken

Vion sluit vestiging Doetinchem en Ballering Son

Boxtel - Vion Food Nederland sluit de productievestiging in Doetinchem en de vestiging Ballering export in Son.

De baconproductie van Doetinchem wordt overgeheveld naar de vestiging in Scherpenzeel. De slacht en verwerking van zeugenvlees van Ballering wordt overgeheveld naar Groenlo. Door deze stappen kan de productiecapaciteit van de vestigingen in Scherpenzeel en Groenlo optimaal worden benut.

De aanpassingen gaan ten koste van ongeveer 170 vaste arbeidsplaatsen en 200 flexibele arbeidsplaatsen. Vion verwacht dat ongeveer 115 van de eigen medewerkers intern kunnen worden overgeplaatst. Voor 55 medewerkers die niet kunnen worden herplaatst zal ontslag worden aangevraagd. Vion heeft de Ondernemingsraad om advies gevraagd voor het voorgenomen besluit. Met de vakbonden is overleg gestart over het besluit om te komen tot een sociaal plan.

Of registreer je om te kunnen reageren.