Home

Nieuws 186 x bekeken

Verse groente op Duitse markt 9 procent goedkoper dan mei vorig jaar

Bonn - Verse groente is op de Duitse markt momenteel gemiddeld 9 procent goedkoper dan vorig jaar. Dat constateert landbouwmarktbureau AMI.

De voor de consument gunstige ontwikkeling wordt in de hand gewerkt door de vroege start van de oogsten in de vollegrondsteelt, gelooft het bureau. Aardappelen zijn daarentegen 14,5 procent hoger geprijsd dan een jaar geleden.

Ook het algehele prijsniveau van verse voeding is hoger, namelijk 3,8 procent. In de lopende maand mei stegen onder meer ook de zuivelprijzen, waaronder die van melk. In vergelijking met mei vorig jaar is sprake van een plus van 7,6 procent, aldus de Agrarmarkt-Informationsgesellschaft.

Verse groente blijkt al met al één van de weinige producten te zijn die de opgaande prijsontwikkeling enigszins in toom houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.