Home

Nieuws

Veiling Rhein-Maas passeert omzetgrens 100 miljoen euro

Herongen - Veiling Rhein-Maas in Herongen heeft vandaag voor de eerste keer de omzetgrens van 100 miljoen euro overschreden.

Dat is vroeger dan verwacht. Het sterke en steeds bredere assortiment van Veiling Rhein-Maas wordt steeds meer door klanten gewaardeerd. Aanvoerders zien een vergroting van afzetmogelijkheden in Herongen. De sterke aanvoer rond Pasen en Moederdag, het mooie weer en de verbetering van het veilproces hebben tot een goede omzet in Herongen geleid. Het mooie lenteweer van de laatste weken en de feestdagen Pasen en ook Moederdag hebben een positieve invloed op aanvoer en verkoop. Moederdag wordt op 8 mei onder andere in Duitsland, Nederland en België gevierd. In veel omringende landen gebeurt dat eerder of later (bijv. Frankrijk en Zweden).

Veiling Rhein-Maas is deze week al volop in Moederdagsfeer. De rode roos blijft in trek om aan moeder te geven, maar ook gemengde boeketten (met rozen en gerbera´s) en bijzondere vormen tuin- en perkplanten worden volop gevraagd.

De komende week verwacht Veiling Rhein-Maas een goede veilweek, met duidelijk meer bloemen en planten voor de veilingklokken. In Herongen wordt in de Moederdagweek voor rond de 10 miljoen euro aan bloemen en planten verkocht. De Moederdagweek is voor Veiling Rhein-Maas één van de belangrijkste weken in het jaar.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.