Home

Nieuws

Veevoersector wil zelf stoppen met gemedicineerd voer

Den Haag – Stop met de productie van gemedicineerd veevoer. Die oproep doet directievoorzitter Kees Sijssens van Agrifirm aan de leden van diervoerorganisatie Nevedi tijdens het congres ’diervoer met ambitie’.

Hij noemt het verbod in het kader van de maatschappelijke acceptatie van de veehouderij. ”Ik begrijp dat niet alle veehouders en veevoerproducenten blij zullen zijn als we stoppen met de productie van gemedicineerd voer. Maar ik denk dat het verstandig is dat we het doen”, zegt Sijssens.

Directeur Henk Flipsen van Nevedi steunt deze oproep, die ook door staatssecretaris Henk Bleker wordt ondersteund. ”We hebben de morele verantwoordelijkheid om dit collectief op te pakken, als kunnen bedrijven individueel een afweging maken. Maar bedrijven die diervoer met antibiotica blijven produceren sluiten zich moreel uit”, aldus Flipsen. Hij hoopt dat bij veehouders ook de omslag komt dat ze niet meer willen afnemen van dit soort bedrijven”< aldus Flipsen.

Nevedi heeft als brancheorganisatie geen rechtsmiddelen om een verbod op gemedicineerd voer af te kondigen. Collectieve afspraken in de sector mogen niet in verband met de mededingingswet. Sinds januari van dit jaar is een deel van de productie van gemedicineerd voer niet meer toegestaan.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.