Home

Nieuws

Van Woerkum: nertsenboer voelt maatschappij niet aan

Wageningen – De Nederlandse Federatie van Edelpelsdierhouders voelt de maatschappelijke stroming niet aan en kiest daardoor voor een verkeerde communicatiestrategie.

Dat zegt Wagenings hoogleraar communicatiewetenschappen Cees van Woerkum na het bekijken van de campagne van de NFE tegen het verbod op de nertsenhouderij.

Van Woerkum constateert dat de NFE op twee paarden wedt door enerzijds te pleiten voor een fatsoenlijke financiële regeling bij een verbod, maar anderzijds ook tegen het verbod als zodanig.

”Ik heb het gevoel dat de nertsenhouders de maatschappelijke stroming niet helemaal goed aanvoelen”, zegt Van Woerkum. De hoogleraar stelt dat maatschappelijke opvattingen nu eenmaal niet altijd op basis van wetenschap tot stand komen. ”Denk aan het euthanasiedebat.”

De communicatiewetenschapper zegt dat de nertsenhouders zich bedienen van onjuiste argumenten door zich te keren tegen linkse politici die voor het verbod zijn. ”Iedereen die zich in dit dossier verdiept, weet dat de PVV ook tegen de nertsenhouderij is. Je kunt veel van de PVV zeggen, maar niet dat ze links zijn.”

Van Woerkum zegt dat hij de nertsenhouders zou adviseren zich te richten op een fatsoenlijke regeling. ”Ondernemers hebben zich jarenlang aan alle regels gehouden en dan opeens komt er een verbod. Dat is bestuurlijk niet aanvaardbaar.”

Of registreer je om te kunnen reageren.