Home

Nieuws

Van Drie tekent overeenkomst voor afzet kalfvlees in China

Beijing - De VanDrie Group gaat samenwerken met de Chinese Shine Group bij de afzet van Nederlands kalfsvlees in China. Dit heeft VanDrie bekend gemaakt.

De samenwerkingsovereenkomst betekent nog niet dat binnenkort al kalfsvlees naar China kan. Er blijven ook nog veterinaire barrières om te nemen, maar volgens directeur corporate affairs Henny Swinkels is de huidige samenwerkingsovereenkomst van enorm groot belang om te Chinese markt te kunnen gaan bedienen.

De Shine Group is actief in China met diverse versproducten en is zelf ook bezig in de kalfsvleessector. Voor VanDrie is van belang dat dit bedrijf gaat helpen om de Chinese behoefte aan Nederlands kalfsvlees aan te tonen richting de overheid. Volgens Swinkels is dit toch aan te merken als een belangrijke doorbraak op weg naar opening van de markt.

De ondertekening van de overeenkomst is naar de mening van de VanDrie-directeur voor een groot deel te danken aan de inzet van minister van ELI en vice-premier Maxime Verhagen. Die heeft de belangen van de Nederlandse kalfsvleessector en de grote aandacht voor de voedselkwaliteit in Nederland bij zijn Chinese ambtsgenoot onder de aandacht gebracht.

VanDrie kan op dit punt goed scoren dankzij het Safety-Guard programma, waarmee de productkwaliteit intensief wordt bewaakt en alle bij de vleesproductie gebruikte ingrediënten tot de bron kunnen worden getraceerd.

De Chinese markt is een groot potentieel afzetgebied voor de Nederlandse kalfsvleessector en kan nieuwe groeikansen bieden aan de bedrijfstak. Voor babyvoeding is China al een belangrijke afnemer van Nederlandse producten. Nederlandse producten hebben vanwege de hoge kwaliteitsstandaarden een goede naam in het door schandalen met het eigen voedsel geplaagde China. Het meest recente schandaal is de ‘voedering’ van boorpoeder (bariet) aan slachtkippen.

De Nederlandse varkensvleessector probeert nog altijd om ook markttoegang te krijgen tot China. Van de varkenssector of de zuivelsector was deze keer echter niemand met Verhagen meegereisd naar China.

Of registreer je om te kunnen reageren.