Home

Nieuws 280 x bekeken

Van Drie tekent overeenkomst voor afzet kalfvlees in China

Beijing - De VanDrie Group gaat samenwerken met de Chinese Shine Group bij de afzet van Nederlands kalsvlees in China.

Dit heeft het bedrijf bekend gemaakt. De Chinese markt is een groot potentieel afzetgebied voor de Nederlandse kalfsvleessector en kan nieuwe groeikansen bieden aan de bedrijfstak.

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst is voorbereid door diverse eerdere bezoeken van VanDrie-vertegenwoordigers aan China en is bevorderd door bemiddeling van vicepremier en minister van ELI Maxime Verhagen. Die legt momenteel een werkbezoek af in China. Daarbij is namens VanDrie ook Henny Swinkels, directeur corporate affairs, aanwezig.

De vraag naar kalfsvlees dat is geproduceerd onder aanvullende voorwaarden van de voedselveilligheid, zoals het safety-guard systeem van VanDrie, groeit ook in China. De toenemende economische groei en de explosieve toename van het aantal hoogwaardige restaurants in de Chinese steden jagen de vraag naar dergelijk voedsel extra aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.