Home

Nieuws

VVD wil duidelijkheid over zoet water in Zuid-Holland

Den Haag – De VVD-fractie in de Provinciale Staten van Zuid-Holland wil duidelijkheid van het college van Gedeputeerde Staten over de zoetwatervoorziening in de provincie.

Door de huidige droogte en de verminderde afvoer van de Rijn en de Maas, ontstaan er problemen met de zoetwatervoorziening in Zuid-Holland. De waterschappen proberen dit op te lossen door zoet water op alternatieve manieren aan te voeren.

De VVD wil van Gedeputeerde Staten weten wat de belangrijkste knelpunten in de Zuid-Hollandse zoetwatervoorziening zijn bij droogte – en hoe deze kunnen worden opgelost. Ook wil de VVD weten wat de vraag naar zoet water is bij droogte en of deze vraag na 2020 zal toe- of afnemen.

De partij verwacht op korte termijn een beleidsnotitie waarin deze vragen door het college worden beantwoord.

Of registreer je om te kunnen reageren.