Home

Nieuws 775 x bekeken

VS stopt sancties tegen EU over hormoonvlees

Brussel – De Verenigde Staten hebben een eind gemaakt aan de sancties tegen de EU in het conflict over de handel in met hormonen behandeld Amerikaans rundvlees. Dat heeft een woordvoerder van de Europese Commissie vrijdag bekendgemaakt.

”Dit is een positief signaal en een welkome stap om een eind te maken aan het geschil”, zei de woordvoerder van handelscommissaris Karel De Gucht.

De VS hadden de sancties in 1999 afgekondigd nadat de EU de invoer had verboden van Amerikaans hormoonvlees. De EU en de VS vochten hierover een jarenlange strijd uit bij de Wereldhandelsorganisatie. Onlangs sloten ze een akkoord om het conflict te beëindigen. De EU zal nu de toegang tot de Europese markt van niet met hormonen behandeld Amerikaans vlees verruimen.

De Amerikaanse sancties betroffen Europese landbouwproducten uit diverse lidstaten. Met Canada had de EU eenzelfde conflict, maar dat werd in maart al bijgelegd.

Of registreer je om te kunnen reageren.