Home

Nieuws

Utrecht Life Sciences moet vliegwiel worden voor zoönosen

Utrecht – Utrecht Life Sciences, een initiatief van een aantal belangrijke Utrechtse organisaties op het gebied van zoönosen heeft Roel Countinho aangetrokken als hoogleraar.

Utrecht Life Sciences (ULS) is een strategische alliantie tussen academische, publieke en commerciële partijen op het gebied van onderwijs, onderzoek en innovatie in de levenswetenschappen zoals de Universiteit Utrecht en UMC Utrecht. ULS wil als vliegwiel fungeren door samenwerking te stimuleren op het gebied van zoönosen.

Coutinho, medisch microbioloog/epidemioloog aan het RIVM is benoemd tot hoogleraar voor ULS. Hij zal zich richten op nieuw onderzoek en onderwijs aan studenten op dit onderwerp. ”De samenwerking tussen veterinairs en medici wordt algemeen gezien als essentieel om de opduikende zoönosen beter te kunnen bestrijden. Binnen ULS willen we dit bevorderen en de kennis meegeven aan studenten (dier)geneeskunde”, zegt Coutinho.

Of registreer je om te kunnen reageren.