Home

Nieuws 196 x bekeken

UWV: 1.750 Polen paraat voor land- en tuinbouw

Zundert – Het UWV zegt te beschikken over 1.750 werknemers die per direct aan de slag kunnen in de land- en tuinbouw. Het gaat met name om Poolse werknemers, geworven via uitzendbureaus.

Dat meldde het Werkbedrijf tijdens een thema-avond over arbeid in Zundert. Het UWV heeft het aanbod gekregen van een aantal uitzendbureaus, waaronder Otto Workforce en Pollux. Daarmee moet het tekort worden opgevangen dat bij tuinders is ontstaan door de terughoudendheid in het verstrekken van tewerkstellingsvergunningen door het UWV.

Telers zijn verplicht om eerst gebruik te maken van het zogenoemde prioriteitgenietend aanbod. Pas als via die weg geen mensen geplaatst kunnen worden, mogen ze een tewerkstellingsvergunning aanvragen voor Roemeens of Bulgaars personeel.

Of registreer je om te kunnen reageren.