Home

Nieuws 701 x bekeken

Tweede besmetting vogelgriep Duitsland

Gütersloh - De uitbraak van vogelgriep in Duitsland heeft zich verder uitgebreid. Zaterdag werd een kalkoenenbedrijf met 9.000 dieren in Rheda-Wiedenbrück geruimd, nadat het bedrijf besmet werd verklaard.

Rondom het bedrijf is een kilometerzone ingesteld, waarbinnen een ophokplicht van kracht is. In het gebied zijn dertien pluimveebedrijven. Vorige week werden in Rietberg, ook in kreis Gütersloh, 20.000 leghennen geruimd na een besmetting met Aviaire Influenza.

Nog twee andere bedrijven in het getroffen gebied worden verdacht van een infectie. De verwachting is dat hier vandaag meer duidelijkheid over komt. In het gebied geldt een vervoersverbod, dat in ieder geval tot woensdag 1 juni van kracht is.

De besmetting leidt politiek ook tot discussie. Landbouwminister Gert Lindemann van Nedersaksen, beschuldigt in een lokale krant de overheid van Noordrijn Westfalen. De deelstaat zou niet adequaat hebben opgetreden, waardoor het virus al drie weken rondwaart in het gebied. Lindemann zegt dat ze onvoldoende geïnformeerd zijn.

In Nederland zijn dit jaar ook twee pluimveebedrijven geïnfecteerd geweest met laagpathogene vogelgriep van het type H7.

Of registreer je om te kunnen reageren.