Home

Nieuws 403 x bekeken

Tulpenseizoen loopt ten einde

Lisse – Het tulpenseizoen loopt ten einde.Op de bollenvelden is en wordt volop gekopt en ook de late tulpen zijn al erg ver in hun ontwikkeling.

In de keuringszaal bij de CNB in Lisse is ook duidelijk te zien dat het seizoen een aflopende zaak is. Slechts enkele cultivars worden er deze week geshowd. Onder andere door Van Stap – Sjerps die de gele Tulipa ‘Jan van Es Parrot’ toont. Een forse bloem met een groene dooradering. Van deze betrekkelijk nieuwe tulp, een mutant uit Tulipa ‘Jan van Es’ is nog geen handelspartij voorhanden.

J. Kuiper showt de puur paarse tulp ‘La Paz’. Een mutant uit Tulipa ‘Caravelle’, Thijs Langeveld zette de witte dubbele tulp “Double Maureen’ op de keuringstafel en Chr. Van der Salm toont ook deze week enkele nieuwe vondsten, waaronder enkele zaailingen uit het late sortiment en geënt op de Scheepers sports waarvan wordt geprobeerd ze iets korter te maken.

Smakman tenslotte showt de rode Tulipa crispa ‘Canasta’ waarvan de rand wit is en de witte Tulipa ‘Portofino’ die een heel fijn rood bloemblad randje heeft.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.