Home

Nieuws

Tulpen in zwaar weer

Aalsmeer - De temperaturen stegen tot recordhoogten en dat zijn geen tulpentemperaturen. De producten zijn dus in zwaar weer beland

Grote geplande tulpenacties bij diverse retailorganisaties en winkelketens werden in de loop van de week afgezegd of sterk geminimaliseerd. En dan nog was het uitvalpercentage hoog. De aanvoer daalde ten opzichte van een week eerder met een kleine 5 procent tot 89 miljoen stuks. Deze stegen in gemiddelde prijsvorming tot nu € 0,09 per stuk. Dat was overigens iets beter dan vorig jaar in dezelfde week terwijl er nu 41 procent meer stuks werden aangevoerd. De doordraai bleef beperkt tot 3 procent., maar er wordt nog gebroeid en het resultaat is niet veelbelovend.

Voor de promotie van lelies wordt intussen vol gas gegeven. Naast de Hollandse website zijn nu ook in respectievelijk Engeland, Frankrijk en Duitsland sites gelanceerd. In deze landen worden 2.000 bloemisten binnenkort verrast met promotiiemateriaal en prachtige boekwerken met achtergrondverhalen over de toepassingsmogelijkheden van lelies. Op de websites worden ook de on-line workshops gegeven aan de geïnteresseerde bloemisten en er zijn verschillende lelieweken in voorbereiding gericht op de consument. De promotiecampagne lijkt nu al vruchten af te werpen. Met een uitbreiding van 17 procent in stuks ten opzichte van vorige week tot nu 5,3 miljoen lelies, werd desondanks op de vestigingen van bloemenveiling FloraHolland afgelopen week een gemiddelde prijsverbetering van 3 cent gerealiseerd.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.