Home

Nieuws 3 reacties

”Truckende tractoren zijn geen bedreiging”

Zoetermeer – Volgens Transport en Logistiek Nederland (TLN) zijn truckende tractoren oneerlijke concurrentie ten opzichte van het beroepsgoederenvervoer.

De verladersorganisatie EVO en de brancheorganisatie CUMELA zijn het hier niet mee eens.

Dat de transportsector 20 procent aan omzet misloopt door het gebruik van tractoren in plaats van de diensten van de TLN-leden, is volgens EVO niet hard te maken. De bewering van TLN dat de loonwerksector veel Polen en Roemenen inschakelt als trekkerchauffeur is volgens CUMELA ook onjuist.

Beide partijen zijn het wel eens met TLN dat de verkeersveiligheid van tractoren verbeterd kan worden. EVO kan zich dan ook goed vinden in voorstellen die de initiatiefgroep Peijs eerder deed. Deze initiatiefgroep, die de minister van I&M heeft geadviseerd over het beleid ten aanzien van bos- en landbouwtrekkers, stelde onder andere voor om jonge bestuurders voortaan een rijbewijs te laten halen. Een prima voorstel, zo vindt EVO, met een duidelijke relatie tot verkeersveiligheid.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Het bericht lezende denk ik dat EVO op dit moment het goed vindt dat jonge bestuurders nog zonder rijbewijs rond rijden. EVO doet zodoende zelf aan oneerlijke concurentie

  • no-profile-image

    De transportsector heeft zelf ook de mogelijkheid om een trekker aan te schaffen voor een bepaald transport en een goedkope arbeidskracht van 16 in dienst te nemen, dus dit is feitelijk geen oneerlijke concurentie

  • ptgeurts

    En de transportsector klaagt dat er te veel polen op de trekkers zouden zitten !! Volgens mij rijden er in nederland meer polen in vrachtwagens dan nederlanders en als die vrachtwagens met pools kenteken bij de grens gekeurd zouden moeten worden zouden er veel vrachtwagens de grens niet over komen

Of registreer je om te kunnen reageren.