Home

Nieuws

Teleurstellend resultaat voor Rubens-telers Greenery

Barendrecht - Rubens-telers van The Greenery hebben geen al te beste resultaten geboekt in het seizoen 2010/2011.

Dat blijkt uit de eerste verrekeningsafschriften die de telers hebben ontvangen. Voor de belangrijkste sortering (70-75) worden opbrengstprijzen genoemd van 72 cent per kilo. De beste resultaten zijn geboekt in de 75-80 sortering, met opbrengsten van 80 cent. Grovere sorteringen (80+) brachten 53 tot 70 cent per kilo op. Woensdagavond heeft The Greenery de resultaten en de huidige marktsituatie met zijn achterban besproken.

Telers zijn niet tevreden over het verloop van het seizoen. ”In een jaar dat de appelmarkt best positief verloopt, hadden we gehoopt een meerwaarde te kunnen creëren”, aldus Cees Masteling, die namens telersvereniging Rubensco de afzetontwikkelingen op de voet volgt.

De teleurstelling bij telers is groot. Met name het nettoresultaat valt de telers zwaar. Er worden bedragen genoemd van 30 cent per kilo, met aftrek van alle extra kosten, waaronder promotie en verpakking. ”The Greenery moet zich kapot schamen voor dit resultaat”, reageert een boze appelteler op een fruitforum op internet.

De telers zijn ondertussen in gespannen afwachting van het besluit over de nieuw te vormen clubras-bv voor afzet, waar eind mei door de diverse partijen een beslissing genomen moet worden. Eerder al riep Rubensco-voorzitter Pieter Vernooij op tot daadkracht bij de afzetpartijen.

Of registreer je om te kunnen reageren.