Home

Nieuws

Syngenta bouwt nieuw biotech-lab

Bazel - Biotechnologiebedrijf Syngenta bouwt in North-Carolina (VS) een nieuw researchlaboratorium voor de ontwikkeling van nieuwe gewassen.

Het bedrijf zegt 71 miljoen dollar (50 miljoen euro) uit te trekken voor een nieuwe onderzoeksfaciliteit. Het instituut komt bij de bestaande onderzoeksinstellingen in het Research Triangle Park in North-Carolina, waar ook andere biotechnologiebedrijven zich hebben gevestigd.
Het nieuwe onderzoeksinstituut moet zich richten op de ontwikkeling van nieuwe gewassen. "Deze investering laat zien dat we in de voorhoede staan en blijven in de plantenveredeling", zegt onderzoeksdirecteur Sandro Aruffo. "De biotechnologische technieken worden ingezet om planten weerbaar te maken tegen veranderende milieu-omstandigheden, maar ook om te kunnen inspelen op klimaatveranderingen. Het onderzoek moet nieuwe gewassen opleveren die beter bestand zijn tegen droogte en temperatuurwisselingen, maar tegelijk ook een hogere oogst opleveren, De te onderzoeken gewassen zijn mais, soja, suikerriet, granen, rijst en groenten.
De bouw van de nieuwe faciliteit begint volgende maand en het is de bedoeling dat halverwege het volgend jaar het gebouw in gebruik genomen kan worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.