Home

Nieuws 254 x bekeken

Supermarkten stunten hard met rode paprika

Doetinchem - De twee grootste supermarktorganisaties Albert Heijn (AH) en C1000 hebben een twee-voor-een-actie met rode paprika.

Dat geldt opgeteld als bijzonder zware actiesteun voor de afzet van rode paprika.

Zeker omdat de ketens veel meer rode paprika verkopen dan op basis van hun marktaandeel mag worden verwacht.

Zowel C1000 als AH verkopen rode paprika voor 50 cent per stuk. Jumbo handhaaft de prijzen op 95 cent, blijkt uit het AgD Media Prijsonderzoek. Opvallend is wel de maat van rode paprika. C1000 hanteert ook kleine maten voor de kleine prijsjes.

Het is nog te vroeg om te oordelen of de prijsacties de prijsdruk voor paprika wat wegnemen. Wel leek er aan het einde van de vorige week al een iets hogere prijs op de daghandel te ontstaan voor rode paprika.

Of registreer je om te kunnen reageren.