Home

Nieuws 243 x bekeken

Steeds meer Duitsers ernstig ziek van Ehec-bacterie

Berlijn – Het aantal besmettingen met de Ehec-bacterie in Duitsland neemt nog steeds toe. Sinds dinsdag is het aantal mensen dat met ernstige ziekteverschijnselen kampt, gestegen van ruim 80 naar 138.

Dat heeft het het Robert-Koch- Institut (RKI) woensdag gemeld in zijn lopende rapportage aan de commissie volksgezondheid van de Bondsdag.

Over de bron van de uitbraak kan het instituut echter nog steeds geen uitsluitsel geven. Wel wordt het onwaarschijnlijk geacht dat rauw vlees of rauwe melk de oorzaak is. Dat maakt het instituut op uit de gegevens die de getroffen patiënten hebben verstrekt over hun eetpatroon van de afgelopen dagen.

Wat op dit moment het meest waarschijnlijk lijkt, is dat de besmetting is te wijten aan groente die vervuild is geraakt na bemesting met gier. Anderen wijzen dat echter van de hand. Zo stelt de Landbouwkamer van Noordrijn-Westfalen dat groente nooit met gier wordt bemest.

Gisteren werd bekend dat de uitbraak van de e.coli-bacterie een dodelijk slachtoffer heeft geëist. Twee andere overleden personen zijn mogelijk eveneens bezweken aan de Ehec-bacterie, maar dat is tot dusver van officiële zijde niet bevestigd. Het gaat in alle drie de gevallen om vrouwen in het noorden van Duitsland. Hier bevindt zich de besmettingshaard. Ook in zuidelijke regio’s doen zich inmiddels besmettingsgevallen voor die in verband worden gebracht met de gewraakte bacterie.

Of registreer je om te kunnen reageren.