Home

Nieuws 344 x bekeken

Speciale Muscarikeuringen afgerond

Lisse – De door de Koninklijke Algemeene Vereeniging (KAVB) in de keruingszaal bij de CNB in Lisse georganiseerde speciale keuringen met Muscari als centraal thema werden deze week afgerond.

De laatste keuringsdag kende ondanks het warme weer nog verschillende inzenders. De potten ontbraken, maar dit werd goed gemaakt door de verschillende vazen. Kwekerij De Schüllhorn wist de aandacht op zich te vestigen met de delicate blauw met witte Muscari ’Maxabel’. De inzender kreeg 9,50 punten voor deze bijzondere inzending. Dezelfde inzender liet ook de wit met iets roze Muscari ’Venus’ zien en verwierf daarmee 9,40 punten.

Paul van Bentem Bloembollen scoorde met de ruige M. ’Fantasy Creation’ 9,50 punten. Met zijn blauwe glimmende zaailing 118A scoorde hij het hoogste. Daarvoor kreeg hij maar liefst 9,60 punten. Met deze inzending en score werd Paul van Bentem winnaar van de Muscarikeuringen 2011. Flower Power toonde naast twee onbenaamde zaailingen ook Muscari ’Marleen’ en verwierf daarmee een ronde 9.

Volgens taxonoom Johan van Scheepen kenmerkte de gehouden Muscarikeuringen dit jaar zich door een hoge kwaliteit. ”Meer dan 75% van de inzendingen kreeg een eerste prijs, dat wil zeggen een negen of hoger. Duidelijk is na deze keuringen dat de eenvoudige blauwe Muscari armeniacum een gewild product blijft maar dat er nieuwe vormen en kleuren bijkomen, die er zeer veelbelovend uitzien. Muscari gaat ons nog verrassen, zowel in de tuin als in de broeierij.”

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.