Home

Nieuws 214 x bekeken

Spanning rond Ehec-situatie in Duitsland stijgt verder

Berlijn - De spanning in verband met de Ehec-uitbraak in Duitsland is de afgelopen dagen verder opgelopen.

Het aantal doden dat direct aan de besmetting met de gevaarlijke bacterie wordt toegeschreven liep vandaag verder op naar dertien. Het aantal mensen dat met een door Ehec veroorzaakte maag- en darminfectie in het ziekenhuis is opgenomen steeg eveneens verder richting 350.

Voor de voedingstuinbouw heeft de situatie zich in Duitsland verder verscherpt. Door de aanbeveling van de volksgezondheidsautoriteiten en landbouwminister Ilse Aigner om vooralsnog af te zien van de consumptie van komkommers, tomaten en sla is niet alleen de afzet van Spaanse maar ook van binnenlandse en Nederlandse producten naar een dieptepunt gedaald.

Dat tot dusver in geen enkel product uit Duitse en Nederlandse teelt Ehec kon worden opgespoord blijkt de telers bitter weinig te helpen. De hoofdverdenking ligt niettemin net als eind vorige week nog steeds bij komkommers uit Spanje.

Enige lichtpunt tot dusver is dat het aantal nieuwe besmettingen in de stadsdeelstaat Hamburg, één van de ergst getroffen gebieden, voor het eerst sinds de uitbraak van twee weken geleden niet meer toeneemt en nu een duidelijke neerwaartse lijn laat zien, zo werd meegedeeld door het academisch ziekenhuis in de hanzestad. In Hannover en Hamburg is voorts bij volwassen patiënten met succes een nieuw medicament tegen de Ehec-infectie beproefd.

Of registreer je om te kunnen reageren.