Home

Nieuws 176 x bekeken

Spanje wil EU-hulp voor komkommercrisis

Debrecen - Spanje wil dat de Europese Unie het inkomstenverlies voor de Spaanse tuinders door de Ehec-affaire vergoedt. Minister Rosa Aguilar van Landbouw stelde dinsdag dat de export van groenten en fruit vrijwel is stilgevallen.

,,Dat kost ruim 200 miljoen euro per week'', zei de minister tijdens beraad van de EU-ministers van Landbouw in Hongarije. ,,De situatie is zeer ernstig. We hebben een Europese oplossing nodig voor een Europees probleem.''

De Spaanse minister is verder boos dat Duitse politici direct Spaanse telers de schuld gaven van de besmetting met de bacterie Ehec. ,,We zijn teleurgesteld over de manier waarop Duitsland de situatie aanpakt'', zei Aguilar. Ze noemde het ,,erg ongelukkig'' dat Duitse politici naar Spanje wezen ,,zonder betrouwbare gegevens.''

Nederland mag 10 miljoen euro EU-geld beschikbaar stellen aan gedupeerde tuinbouwbedrijven.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.