Home

Nieuws 190 x bekeken

Sla en tomaten uit Noord-Duitsland mogelijk Ehec-infectiebron

Berlijn - Groente zoals sla en tomaten worden ervan verdacht de bron van de Ehec-uitbraak in Duitsland te zijn.

Die verdenking komt uit het Robert-Koch-Institut. Volgens het instituut gaat het daarbij waarschijnlijk om producten uit vooral Noord-Duitsland, omdat zich daar de meeste besmettingsgevallen voordoen. De burgerij wordt daarom aangeraden sla en tomaten uit dit gebied voorlopig te mijden. Volledige zekerheid over de bron van de Ehec-infectiegolf is er desondanks nog steeds niet. Dat andere voedingsproducten in het spel kunnen zijn wordt niet uitgesloten.

De bacterie veroorzaakt sinds het midden van deze maand problemen. Tot dusver zijn alles bij elkaar zo’n 600 infectiegevallen geregistreerd. 140 mensen zijn er ernstig ziek van geworden en het aantal doden dat met zekerheid aan Ehec wordt toegeschreven is sinds woensdag opgelopen van één naar minstens twee. Sommige instanties menen dat reeds vier mensen zijn overleden aan de agressieve bacteriële maag- en darminfectie.

Minister Daniel Bahr van volksgezondheid vindt niet dat er al reden is om een nationale crisisstaf in het leven te roepen. Wel staat het ministerie voortdurend in contact met de relevantie medische instanties en autoriteiten in de deelstaten.

Of registreer je om te kunnen reageren.