Home

Nieuws

Skal en Pura Natura strijden om aanduiding Organic

Berkel en Rodenrijs – Keuringsinstantie Skal maakt bezwaar tegen het gebruik van de aanduiding USDA Organic door Pura Natura. Skal kondigt maatregelen aan als Pura Natura producten op de Europese markt brengt met deze aanduiding.

De Stichting Pura Natura heeft vandaag op een symposium in Berkel en Rodenrijs aangegeven haar paprika’s, tomaten en komkommers niet als biologisch of EKO te willen verkopen. Al sinds twee jaar zet Pura Natura paprika’s als Organic af in de Verenigde Staten. De USDA, de Amerikaanse zusterorganisatie van Skal, heeft de p;roducten en de productiemethode van Pura Natura goedgekeurd.

Pura Natura woordvoerder Peter Jens stelt dat de producten op een natuurlijk substraat en zonder chemische gewasbescherming en kunstmest een lagere milieubelasting per kilo kennen dan biologische groente. ”Wij gaan graag de dialoog aan met de biologische sector en met de politiek. Het gaat ons er vooral om dat mensen kunnen kiezen en de meest duurzame productiewijze een bredere ingang kan vinden dan nu het geval is.”

Pura Natura, ondersteund door het productschap Tuinbouw, The Greenery, Rabobank Westland, Koppert Biological Systems en FrEsteem, wil doorgaan met het verpakken van de producten in een doos met daarop de vermelding van de certificering als USDA Organic. ”dat zal een clash geven.. Maar wij staan achter ons verhaal.”

Of registreer je om te kunnen reageren.