Home

Nieuws

Scheuren in veendijk Delfland gerepareerd

SCHIPLUIDEN - Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft dinsdag een veendijk die diverse droogtescheuren vertoonde, gerepareerd. De dijk bij de plaats Schipluiden (gemeente Midden-Delfland) had over een lengte van 350 meter kleine en grote scheuren als gevolg van de droogte.

Volgens een woordvoerster van het schap was het karwei, dat door aannemers met de hand werd uitgevoerd, aan het begin van de middag klaar. Ze waren om zeven uur 's ochtends begonnen.

Tijdens een inspectie op 10 mei troffen inspecteurs scheuren aan in de dijk in de Duifpolder. Tijdens het herstelwerk, dat ervoor moeten zorgen dat de dijk veilig blijft, werden de scheuren opengemaakt en opgevuld met teelaarde. Daarna zijn ze besproeid met water, zodat de aarde in de scheuren kan zakken.

Veendijken zijn gevoelig voor uitdroging en kunnen daardoor krimpen, met als gevolg scheuren of verzakkingen. Delfland controleert wekelijks dijken die gevoelig zijn voor droogte.

Of registreer je om te kunnen reageren.