Home

Nieuws

Schapenhouders ontstemd over onderzoek naar wolven

Echt – De Landelijke Werkgroep van Professionele Schapenhouders (LWPS) is ontstemd over een bijdrage van de provincie Limburg aan onderzoek naar de oprukkende wolf.

Volgens LWPS-voorzitter Erich Rhöse kan het geld beter besteed worden aan het in stand houden van de Limburgse schaapskuddes.

De provincie Limburg is, met een bijdrage van 20.000 euro, medefinancier van het internationale onderzoek dat wordt uitgevoerd door Cabwim consultancy. Schapenhouders in Limburg worden door het onderzoeksbureau benaderd, en gevraagd naar ervaringen om schade door wolven te voorkomen. Volgens Rhöse bevindt de wolf zich hemelsbreed al 38 jaar lang op 200 kilometer afstand van Limburg. Hij ziet dat niet op de korte termijn veranderen.

De provincie Limburg denkt daar duidelijk anders over. De wolvenpopulatie in Duitsland wint volgens de provincie terrein en verspreidt zich naar het westen. Limburg zou een van de provincies zijn waar de wolf in de toekomst verwacht mag worden. Door nu financieel bij te dragen aan het onderzoek wil de provincie schade door wolven in de toekomst voorkomen.

De LWPS-voorzitter ergert zich aan de houding van de provincie. Er zou geen geld beschikbaar zijn voor schapenhouders, maar wel voor onderzoek naar de mogelijke komst van de wolf. ”Wat heeft een onderzoek naar de komst van de wolf voor zin als er in de nabije toekomst geen schapen in Limburg meer zijn?”

Of registreer je om te kunnen reageren.