Home

Nieuws 155 x bekeken

Sarkozy blijft tegen verlaging landbouwbudget

Parijs – De Franse president Nicolas Sarkozy blijft categorisch tegen een verlaging van het Europese landbouwbudget ’tot op de euro nauwkeurig’.

Sarkozy is wel bereid te praten over de onderlinge invulling omdat ’een juist GLB beter is dan een onjuist GLB’.

De president stelde dat vandaag tijdens een bezoek aan het noorden van het land waarbij ook een boerenbedrijf in de buurt van Arras op het programma stond. Hij benadrukte daarbij ’dat Frankrijk een verlaging zal blokkeren als anderen niet begrijpen wat we bedoelen’. ”Laat niemand denken dat we het gemeenschappelijk landbouwbeleid laten vernietigen en laat niemand denken dat Frankrijk een verlaging van het budget daarvoor zal accepteren. Mijn bereidheid om een compromis op die rode lijn te accepteren is zéro of meer dan zéro.”

Of registreer je om te kunnen reageren.