Home

Nieuws 309 x bekeken

Rusland grootste afnemer Nederlandse aardbeien

Zoetermeer – Rusland was in het eerste kwartaal de belangrijkste afnemer van Nederlandse aardbeien.

In vergelijking met 2010 verdubbelde de uitvoer van Nederlandse aardbeien naar deze bestemming van 23 naar 52 ton. Vier op de tien Nederlandse geëxporteerde aardbeien gingen naar markten in Rusland. Dat blijkt uit het marktbeeld aardbeien van het Productschap Tuinbouw (PT).

In 2010 was België met 31 ton de belangrijkste afnemer van Nederlandse aardbeien. Die vraag daalde dit jaar naar 20 ton. In totaal liep de uitvoer van aardbeien op naar meer dan 120 ton. In 2010 was de uitvoer in het eerste kwartaal nog net hoger dan 100 ton.

Uit het marktbeeld blijkt verder dat Duitse consumentenprijzen sterk afwijken van Nederlandse. In week 16 kostte een kilo aardbeien in Nederlandse winkels tussen de acht en tien euro, terwijl dat in Duitse winkels tussen de € 2,50 en € 3,50 per kilo lag.

Of registreer je om te kunnen reageren.