Home

Nieuws 198 x bekeken

Ruim derde Gecombineerde Opgaves binnen

Assen – Bijna 37 procent van de boeren die de Gecombineerde Opgave 2011 moet indienen, heeft dit inmiddels gedaan. Dat blijkt uit cijfers van Dienst Regelingen (DR).

Het agentschap van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie ontving via internet tot en met 4 mei 27.860 opgaven. Op papier kwamen er tot en met 2 mei 2.772 binnen. Vorig jaar ontving DR tot en met 7 mei ruim 40 procent van de opgaven.

Dit jaar moeten 83.710 boeren de opgave invullen. Alleen die ondernemers die een bedrijfstoeslag aanvragen, kunnen met een korting te maken krijgen als ze de opgave na 15 mei indienen. Het gaat hier om 59.689 relaties.

Omdat richting het einde van de deadline van 15 mei het DR-Loket vaker wordt gebeld, heeft de dienst besloten de openingstijden te verruimen. Ook zaterdag 7 en 14 mei is het loket telefonisch bereikbaar van 9.00 uur tot 17.00 uur. Op werkdagen kan er gebeld worden tot 22.00 uur.

Vorige week werden 3.566 telefoontjes afgehandeld. Dit zullen er komende week fors meer zijn, verwacht DR. De gemiddelde wachttijd bedroeg nog geen minuut. Van de 100 boeren die belden, kregen er 96 een loketmedewerker aan de lijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.